BodyLIFE Benelux: buiten sporten met Kynett

BodyLIFE Benelux (No.1 fitnessvakblad) publiceerde een artikel over de grootste concurrent van de fitnessclub: buitensport. In dit artikel wordt Kynett genoemd als oplossing voor de krachttrainingen. ”Buiten sporten stond in 2011 nog op plek 27 in de toonaangevende fitnesstrend enquête van het American College of Sport Medicine. In 2020 staat buiten sporten op plek 13, een plekje boven yoga.”

“Meer dan de helft van de Nederlanders geeft de voorkeur aan buiten sporten ten opzichte van binnen sporten”

“Wil je een goeie krachttraining buiten geven dan kan het een uitdaging worden om je apparaten steeds van binnen naar buiten te verplaatsen. Met name in Amerika en Scandinavië lossen ze dat op met vliegwieltraining.”

“.. apparatuur voor vliegwieltraining is niet zwaar en is dus gemakkelijk van binnen naar buiten te verplaatsen. Een vliegwiel weegt nog geen 6 kilo maar genereert wel weerstanden die gelijk zijn aan een gewicht van 0 tot 100 kilo, afhankelijk van hoe hard je trekt.”

“Tijdens een buitentraining hang je een vliegwiel gemakkelijk op aan een paal, boom of aan de muur. Omdat je de hoogte van ophangen snel wijzigt van laag naar hoog kun je er alle spiergroepen mee trainen en vervangt een vliegwiel eigenlijk elk ander krachtapparaat dat je nu binnen hebt staan. Uiteraard komt vliegwieltraining ook binnen volledig tot zijn recht.”

 

Lees het volledige artikel hier op BodyLIFE Benelux.