De voordelen van vliegwieltraining voor teamsporters

Ben je een teamsporter die zijn spel naar een hoger niveau wil tillen? Veel atleten in sporten zoals voetbal, basketbal, hockey, rugby, handbal en volleybal kiezen voor vliegwieltraining om een competitief voordeel te behalen. Als je klaar bent om je prestaties te verbeteren, overweeg dan om vliegwieltraining in je trainingsroutine op te nemen. Koop hier Kynett vliegwieltrainingsapparatuur!

Het belang van kracht in teamsporten

Teamsporten draaien vaak om snelle, explosieve bewegingen zoals sprongen, versnellingen, sprints en snelle richtingsveranderingen. Deze bewegingen kunnen de uitkomst van een wedstrijd bepalen, of het nu gaat om een sprint naar het doel bij voetbal of een sprong om een schot te blokkeren bij basketbal of volleybal. Kracht, een combinatie van kracht en snelheid, is cruciaal voor het effectief uitvoeren van deze bewegingen.

De rol van excentrische training bij krachtontwikkeling

Bij het ontwikkelen van kracht is het essentieel om zowel concentrische als excentrische bewegingen te trainen. Terwijl concentrische bewegingen inhouden dat je een gewicht optilt, richten excentrische bewegingen zich op het verlagen of vertragen ervan. Excentrische training is bijzonder belangrijk omdat het de spieren versterkt terwijl ze worden verlengd. Traditionele trainingsmethoden bieden echter vaak onvoldoende uitdaging tijdens de excentrische fase.

De unieke voordelen van vliegwieltraining

Vliegwieltraining pakt dit probleem aan door weerstand te bieden tijdens zowel de concentrische als de excentrische fasen. Terwijl je werkt om het draaiende vliegwiel te vertragen, train je effectief je spieren excentrisch. Deze unieke eigenschap maakt vliegwieltraining perfect voor het verbeteren van sprongen, sprints en richtingsveranderingen, essentiële aspecten van de prestaties in teamsporten.

Wetenschappelijk bewijs ter ondersteuning van vliegwieltraining

Verschillende onderzoeken hebben de effectiviteit van vliegwieltraining voor teamsporters aangetoond. Ervaren atleten hebben laten zien dat ze hun spronghoogte tot wel 10% kunnen verbeteren binnen enkele maanden nadat ze vliegwieltraining in hun trainingsroutine hebben opgenomen. Bovendien helpt de dynamische aard van vliegwieloefeningen, waarbij constant van richting wordt veranderd, atleten zich aan te passen aan de eisen van hun sport.

Voordelen van preventie van blessures

Blessures zijn een belangrijke zorg voor teamsporters en leiden vaak tot terugslag in fitheid en prestaties. Vliegwieltraining heeft aangetoond het risico op blessures bij atleten te verminderen. Onderzoek onder voetballers heeft een bijna 70% vermindering van blessuredagen aangetoond bij degenen die aan vliegwieltraining deden. Door het risico op blessures te minimaliseren, draagt vliegwieltraining bij aan betere prestaties op lange termijn en minder frustraties.

 

Kom vandaag nog in actie

Blijf niet achter als teamsporter of coach - begin vandaag nog met het opnemen van vliegwieltraining in je routine. Of je nu je spronghoogte, sprintsnelheid of wendbaarheid wilt verbeteren, vliegwieltraining biedt een allesomvattende oplossing. Bestel nu Kynett vliegwieltrainingsapparatuur of neem contact met ons op als je vragen hebt.