Squats en onderlichaam kracht met vliegwieltraining

In de zoektocht naar een lang en gezond leven, kijken veel mensen vaak over het hoofd hoe belangrijk kracht in het onderlichaam is in hun fitnessroutine. Echter, kracht in het onderlichaam, vooral via oefeningen zoals squats, speelt een significante rol in het bevorderen van langlevendheid en het afweren van aandoeningen zoals sarcopenie.
Kynett vliegwieltraining biedt een unieke benadering van krachttraining, waarbij de nadruk ligt op excentrische bewegingen om spiergroei te stimuleren en de algehele fitheid te verbeteren. Het gebruik van de Kynett Flywheel is een game changer!

 

Auteur: Marc Coronel
Bekroonde Senior Master Course-instructeur
Eigenaar van ENERGIA FITNESS

 

De basis van levensduur: Vliegwieltraining

1. Functionele Onafhankelijkheid: Net als squats betrekt vliegwieltraining fundamentele bewegingspatronen die acties nabootsen die we in ons dagelijks leven uitvoeren, zoals het tillen van voorwerpen. Het opbouwen van kracht in de onderste ledematen door middel van vliegwieloefeningen verbetert onze mogelijkheid om deze activiteiten efficiënt uit te voeren, waardoor onze onafhankelijkheid en kwaliteit van leven tot op hoge leeftijd behouden blijven.

2. Verhoogt de stofwisseling en verbrandt vet: Vliegwieltraining activeert de grote spieren van de onderste ledematen en vereist meer energie om uit te voeren. Dit stimuleert de stofwisseling en helpt overtollig vet te verbranden, waardoor het risico op obesitas en gerelateerde gezondheidsproblemen wordt verminderd.

3. Hormonale voordelen: Intense onderlichaamoefeningen met vliegwielapparaten stimuleren de afgifte van groeihormoon en testosteron, die cruciale rollen spelen in spiergroei, vetmetabolisme en algemene vitaliteit.

Vliegwieltraining en Sarcopenie: Een winnende combinatie

1. Spierbehoud: Sarcopenie is een natuurlijk gevolg van veroudering, maar kan worden verminderd door regelmatige krachttraining met vliegwielapparaten zoals Kynett. Vliegwieloefeningen richten zich op de belangrijkste spiergroepen in de onderste ledematen, wat helpt om spiermassa te behouden en de afname ervan in de loop van de tijd te voorkomen.

2. Botgezondheid: Sterke spieren in de onderste ledematen, ontwikkeld door vliegwieltraining, zijn nauw verbonden met de gezondheid van de botten. De weerstand die vliegwielapparaten bieden, stimuleert botgroei en vermindert het risico op fracturen en osteoporose.

3. Gewrichtsgezondheid en mobiliteit: Een goed gestructureerd trainingsroutine voor de onderste ledematen met vliegwieltraining kan de gewrichtsgezondheid en flexibiliteit verbeteren, wat leidt tot een hoger niveau van mobiliteit en een verminderd risico op vallen of blessures.

Tips voor Effectieve Vliegwieltraining

1. Juiste techniek is essentieel: Prioriteit geven aan een goede techniek boven overmatige weerstand. Dit vermindert het risico op letsel en zorgt ervoor dat je de juiste spiergroepen aanspreekt bij het gebruik van vliegwielapparaten zoals Kynett.

2. Variatie in oefeningen: Maak gebruik van verschillende vliegwiel-gebaseerde bewegingen om verschillende spieren aan te spreken en gewenning in je trainingsregime te voorkomen.

3. Progressieve overbelasting: Verhoog geleidelijk de weerstand of moeilijkheidsgraad van je vliegwieloefeningen om voortdurend je spieren uit te dagen en groei te bevorderen.

Ontdek nu het volledige assortiment Kynett Flywheel-apparaten!